“Wie heeft de langste”

“Wie heeft de langste”

De toekomst is nu! Is het niet cool om in je kantoor een glijbaan te hebben om zo aantrekkelijk te zijn voor je talentvolle medewerkers? De ‘War for Talent and it will intensify’ (E.G. Chambers) is al een tijd bezig. Chambers schreef er al over in 1998! Ik hoorde laatst iemand zeggen; “De jonge talentvolle ICT-professional zoekt vooral de uitdaging van een project, de loyaliteit aan de werkgever staat op de 2e plaats, er is immers aanbod genoeg”.

Hoe hou je en krijg je het talent binnen? Dit is niet zo eenvoudig, vele factoren spelen daarbij een grote rol. Je kunt je ook afvragen of een glijbaan over 5 jaar nog steeds cool is, als anderen er ook over beschikken? Waar haal je het talent dan mee naar binnen? Met de langste glijbaan? Waar gaat het nu eigenlijk over? Kort gezegd: het gaat om de output! Hoe? Hier een paar concrete ideeën. Begin met het stellen van de juiste vragen. Naar welk talent is jouw organisatie op zoek? Weet dat mensen graag bij een groep willen horen. ‘Flow binnen je organisatie bevorderen’ (Rachel Rothengatter MA), kan een organisatie verder helpen om het resultaat te verbeteren. Het resultaat is minder ziekteverzuim, minder personeelsverloop en méér klantgerichtheid. Een stap verder: meer innovatie en duurzaam inzetbare medewerkers en daardoor meer winst.

Revitalisering van de kantooromgeving helpt ook mee. Van werkplek naar werklounge. Nieuwe inzichten helpen ons om de inrichting te vernieuwen op minder m². Wat levert dit op? Meer transparantie en meer openheid. Ingrediënten voor een voor fitte en blije medewerkers en een betere kostenbeheersing. Eén ding staat vast: fitte en blije werknemers presteren aantoonbaar beter!

Maar waar moet deze werklounge precies aan voldoen? De nieuwe werkomgeving vraagt meer aandacht voor geluidsabsorptie. Geluidsoverlast kan je bijvoorbeeld simpel voorkomen met muziek op de achtergrond (Wall of sound). Dan heb je minder overlast bij telefoongesprekken van collega’s (KesselKramer). Anderen werken het liefst in stilte en dat kan natuurlijk ook. Zelf ben ik fan van de verticale tuin. Deze is functioneel, stressverlagend, zorgt voor zuurstofverversing en is geluidsabsorberend. Last but not least het is ook nog eens mooi. Natuurlijk kunnen glijbanen, piano-traptreden, duikplank of een brandweerpaal meehelpen om je te onderscheiden. Maar dit is niet zaligmakend. Van kantoor naar werklounge. Het resultaat: fitte en blije medewerkers, meer dynamiek en het idee dat je nu al in de toekomst werkt!

Bert Klaaysen