Twintig

Twintig

Terugkijken op twintig jaar Klaaysen design. Herinneringen van de vele tienduizenden m² interieurinrichtingen van kantoren, showrooms en beurzen kwamen in gedachten weer voorbij. Ook de  vele plaatsen waar ik heb gewerkt, van Amsterdam, Alkmaar, Arnsberg, Apeldoorn, Den Haag, Frankfurt, Enschede, Keulen, Moskou, Leiden tot Wenen, Weinheim, Salzburg en Sochi.
Terugkijken naar de goede ouwe tijd doe ik niet, omdat ik te nieuwsgierig ben naar wat er vandaag en morgen staat te gebeuren. Twintig jaar. Er is veel veranderd, ik sta klaar voor de volgende stappen in 2016.

Ontmoetingen

Wat misschien niet iedereen weet is dat Duitsers vaak met bewonderende blikken kijken naar Nederlanders vanwege onze flexibiliteit en creativiteit. Ik heb Moskou gezien, op het rode plein gelopen en subtropisch Sochi gezien. Kortom, veel mensen ontmoet waarmee ik heb samengewerkt in en buiten Nederland. Hier zijn ook vriendschappen uit ontstaan. Het heeft mijn blikveld verruimd. Daarnaast heb ik zoveel mensen ontmoet dit jaar, die allemaal waardevol zijn geweest voor mij.

Hoogtepunt

Terugkijkend op 2015 was het hoogtepunt het in ontvangst nemen van de designprijs in Frankfurt, de German Design Award Special Mention 2015, samen met mijn zoon Wouter. Later de hartelijke ontvangst in het stadhuis van Apeldoorn door het college van burgemeester en wethouders, n.a.v. deze prijs.
Met Rachel Rothengatter (MA), ben ik gaan bloggen over de nieuwe dynamiek binnen werkomgevingen en dat gaan we in 2016 continueren en uitbouwen. Een mooie stap voor mij om twee disciplines bij elkaar te brengen. De dagelijkse dynamiek vraagt om iets anders. Vandaar de keuze voor deze samenwerking.

Graag wil Ik jullie langs deze weg bedanken voor alle mooie ontmoetingen en leuke gesprekken van het afgelopen jaar.

Ik wens u mooie feestdagen en een goede jaarwisseling toe.

Bert Klaaysen

 

In december 2015 bestaat Klaaysen design 20 jaar.