‘Bewerbungen bitte ans Rathaus’.

‘Bewerbungen bitte ans Rathaus’.

Opmerkelijk artikel in de Kölner Stadt-Anzeige van 24 februari 2016; ‘Bewerbungen bitte ans Rathaus’. De teneur in dit artikel was: in Keulen – één op de acht vacatures zijn niet meer in de huidige situatie te vervullen. Stuttgart – er reageren geen sollicitanten meer. Als oorzaak gaf men aan dat ‘men’ het niet meer sexy vindt om voor ambtelijke organisaties te werken! Gemeentelijke instellingen zullen meer moeten doen om het aantrekkelijk te maken voor bestaande en nieuwe werknemers bij hen te werken.

1903

Het eerste kantoor zoals we dat kennen was het Larkin Building – Buffalo, New York in 1903, ontworpen door Frank Lloyd Wright. Basisprincipe van het kantoor was een traditionele managementstructuur om zo efficiënt zo veel mogelijk productie te leveren. Kantoren zijn de afgelopen honderd jaar verder geëvalueerd en efficiënter geworden. De echte kantoorinnovaties op gebied van anders werken, (HNW) kwamen pas in de jaren ’90 van de vorige eeuw op gang, maar deze innovaties kwamen pas echt tot bloei na 2005. Het leek een utopie, maar het is nu mogelijk om overal te werken wanneer en waar je maar wil.

De realiteit

Binnenkort komt een door en door digitaal gevoede generatie op de arbeidsmarkt. De babyboomers gaan met pensioen, zij maken plaats voor de generatie Y. Alles is digitaal: media, sociaal contact, geheugen, spelletjes en het consumptiegedrag. Deze nieuwe generaties passen niet meer in de meer dan honderd jaar oude manier van werken. De gemeente Essen  (D) weet dat voor 2024 40% van de 9.000 medewerkers met pensioen gaat! Werk aan de winkel voor HRM, vol aan de bak dus!

Wat levert dynamisch werken op?

Revitalisering van de kantooromgeving is een belangrijke tool voor organisaties om nieuwe generaties medewerkers aan te trekken. Van werkplek naar werklounge, om een dynamische werkomgeving aantrekkelijk te maken. Deze nieuwe inzichten helpen ons te vernieuwen. Wat levert dit op? Meer transparantie en meer openheid, minder ziekteverzuim. Ingrediënten voor fitte en blije medewerkers en een betere kostenbeheersing. Eén ding staat vast: fitte en blije werknemers presteren aantoonbaar beter!